Blog

Wit dragen als een pro

Wit. De beste kleur om te dragen, of iets wat je zelf nooit aan zou trekken? Zowel de modewereld als de mensen van alledag lijken er verdeeld over. Sommigen zweren bij witte broeken, en anderen zouden ze nooit van hun leven aan trekken. Of een off white shirt, of een off white jas? Voor sommige mensen een redding, voor anderen een kwelling. Als je nu dus graag een keer zou willen beginnen met meer wit toe te voegen aan je garderobe, hoe doe je dat dan? Waar zijn dingen waar je rekening mee moet houden in je styling? Lees het hier!

Jouw stijl

Allereerst is het belangrijk om (zoals bij alle andere kledingaankopen) je te bedenken wat je fijn vindt om te dragen. De eerste en beste stap in het samenstellen van een garderobe is kleding kopen waar jij je fijn in voelt, want dit zal je automatisch ook beter staan. Dus, hou je heel erg van losse kleding, of juist van dingen die aansluiten, of allebei? Hou je meer van rokken of van broeken, of maakt het je niet uit? Bedenk je dus wat je fijn vindt en waarom, en bedenk je daarna eens welke van die aspecten van je kleding je nog steeds fijn zou vinden als ze wit zouden zijn. Heb je moeite met het idee van een strakke witte broek, maar lijkt een losse witte bloes of broek je juist heel mooi? Dan is het waarschijnlijk een beter idee om daar naar op zoek te gaan. Als jij je comfortabel voelt, straal je ook sneller zelfverzekerdheid uit.

Balans vinden

En dan nu, als je een wit item gevonden hebt wat je heel gaaf vindt, hoe stijl je dat dan? Bij elke outfit -of je off white shirt of je off white jas er nu bij betrokken is of niet- is het belangrijk dat je het goed balanceert. Heb je een losse broek of rok aan? Zorg dan voor een top die niet perse strak aansluit, maar wel wat minder los is dan de onderkant. Zo accentueer je beide delen van de outfit nog beter. Als je gehele outfit wit is, maar je daardoor het idee hebt dat het misschien wat saai is, experimenteer dan met textuur en accessoires. Een gebreide witte trui op een witte rok is interessanter dan wanneer alles van katoen is, en een zilveren, gouden of juist felgekleurde ketting valt nog veel meer op met een witte ondergrond.

Dus, ga vooral af op wat jij fijn vindt. En als je uiteindelijk merkt dat wit niks voor jou is, is dat ook goed. Dat is de echte truc met “hoe” je iets moet dragen: draag het als en zodat jij het fijn vindt!

Geef een reactie