Blog

Sieraden

Sieraden zijn allang niet meer een mode accessoire. Sieraden hebben een steeds grotere betekenis in het leven van mensen. Waar vroeger de sieraden alleen werden gedragen om status aan te duiden is dit nu wel anders. Sieraden heb je in verschillende materialen en kleuren. Natuurlijk het bekende goud en zilver, maar staal en brons wordt ook vaak gebruikt om sieraden mee te maken. Zoals we dit ook kennen bij prijzen is brons op nummer 3, zilver op nummer 2 en goud op nummer 1. Zo gaat dit in de sieraden wereld ook, brons is het goedkoopst, daarna komt zilver en goud is bij uitstek het duurste materiaal voor sieraden. Sieraden zijn voor vrouwen maar ook zeker voor mannen. Steeds meer mannen durven stoere sieraden te dragen.

Persoonlijke sieraden

Zoals hierboven al genoemd zijn sieraden echt niet alleen maar mode accessoires maar heeft het een veel grotere betekenis. Wat we steeds vaker zien terug komen zijn gepersonaliseerde sieraden. Sieraden met vingerafdruk wordt bijvoorbeeld steeds populairder. Je kunt een ketting, ring of armband met vingerafdruk krijgen. Een sieraad met vingerafdruk is uniek en persoonlijk. Laat bijvoorbeeld een ketting met vingerafdruk van je oma, opa, beste vriendin of man maken. Zo heb je diegene altijd dicht bij je. Ook als er bijvoorbeeld iemand is overleden is het heel mooi om zijn of haar vingerafdruk op een sieraad naar keuze te graveren. Een vingerafdruk op een sieraad kan met de mooiste materialen, denk bijvoorbeeld aan 925 sterling zilver, 18 karaat goud verguld of 18 karaat rosé goud verguld. De sieraden heb je ook in verschillende vormen, een hartje, een staafje of een rondje. Voor ieder wat wils.

Sieraden graveren

Dit is wel al wat bekender van vroeger. Mensen lieten bijvoorbeeld bij een trouwerij de datum van de bruiloft in de binnenkant van ring graveren. Tegenwoordig is dit natuurlijk wel allemaal een stuk uitgebreider. Een heren armband graveren wordt ook steeds vaker gedaan! Je kan zelfs een kaartje met tekst van een overleden dierbare laten graveren in een kettinkje. Zo heb je de tekst en de overledene altijd bij je. Natuurlijk zijn sieraden nog steeds een heel erg mooi accessoire wat je outfit helemaal af kan maken. Maar doordat je er nu ook zo’n mooie betekenis aan kan koppelen is dit helemaal mooi. Wat ook nog steeds vaak gebeurd is na een crematie dat het as van de overledene in een armbandje of ring wordt verwerkt. Dit is nog steeds een heel mooi gebaar alleen je moet er wel van houden natuurlijk. Als je net wat luchtiger wilt zijn bovenstaande opties iets voor jou!

Geef een reactie