Blog

Green make-over!

Ik ben geboren en getogen op het platteland. Altijd was ik omringd door de natuur. Maar sinds mijn twintigste ben ik al woonachtige in de stad: verliefd op alle voorzieningen en het bruisende leven dat de stad te bieden heeft.

Maar toch snak ik soms naar natuur. Het meest nabijgelegen park is al gauw tien minuten fietsen. Mijn dagelijkse ronde met de honden doet mij weldegelijk goed, maar soms ben ik niet volledig op geladen. Dan heb ik toch méér nodig. En met name: meer binnen handbereik.

In plaats van de natuur uit huis steeds maar weer op te zoeken, kan je het ook letterlijk dichterbij brengen. Namelijk: in huis! Zo wordt je dagelijks vanuit je huis geconfronteerd met de natuur. En geloof me: het werkt! Lees deze tips om ook jouw huis te vernatuurlijken.

De grote oppervlaktes aanpakken

Veel huizen barsten van de plastic en andere kunststoffen. Met name de grote oppervlakten: behang, laminaat, kunststof kozijnen. Dit kan ook anders. Overweeg eens een grondige make-over. Zelf heb ik de borstwering, die de tuin van mijn woonkamer scheidde, laten slopen en vervangen door een grote schuifpui. De tuin is nu letterlijk het verlengde van mijn woonkamer.

Daarnaast is mijn vloer nu één groot natuurlijk oppervlak: hout. Op Laminaatenparket.nl zie je verschillende soorten houten vloeren. Een vloer die er uit ziet als hout, hoeft  namelijk niet meteen een volledig houten vloer te zijn. Laminaat heeft dan wel de uitstraling van hout, maar eerlijk is eerlijk, er gaat natuurlijk niets boven een echte houten vloer. Overweeg eens het leggen van een sierlijke parketvloer. Een parketvloer bestaat uit houten delen, die in verschillende systemen kunnen worden gelegd. Er is een hoop variatie mogelijk en zodoende past het in ieder interieur!

Natuurlijke accessoires

The devil is in the details. Ook woonaccenten kunnen je dichter bij de natuur brengen. Kies voor potten van terra cotta, houten opbergdozen en onderzetters van natuursteen. Zoek in je achtertuin een grote tak om je kleding aan op te hangen: superhip. Er is ook hele leuke ‘natural art’, opgebouwd uit exclusief natuurlijke materialen. Er gaat niets boven de authentieke textuur, geur en kleur van deze eerlijke materialen.

Planten en bloemen

 Overwoeker je kamer met kamer planten. Meer is beter. Naast dat een plant sfeer brengt in iedere kamer, reduceert het aanzicht van groen ook stress. Het verzorgen van planten is ook een ontspannende gewoonte. Daarnaast hebben veel kamerplanten een luchtzuiverende werking. Planten zijn je basis, maar ook een boeketje mag niet ontbreken. Ze zorgen voor kleur en geur in je huis. Een aangename afwisseling naast je jungle. Wie wordt er nou  niet blij van een bloemetje?

Kortom: schrap het plastic uit je interieur, en go green!

Geef een reactie