Blog

Comfortabel op de bank – maar dan met stijl!

Welke man houdt er nou niet van mooie herenkleding?

Op werk zorg je dat je er op je best uit ziet. Misschien niet jasje dasje, maar een net overhemd en een mooie pantalon zit zeker wel in mijn standaard repertoire. Een verzorgd uiterlijk straalt immers professionaliteit uit, en zorgt dat je collega’s, je cliënt en je baas vertrouwen in je hebben.

Maar eenmaal thuis, merk ik dat ik toch snel geneigd ben deze stylishe outfit te verruilen voor mijn oude kloffie: een sportbroek en lekker los t-shirtje. Want thuis gaat comfort boven stijl.

Vaak gebeurt dit tot ongenoegen van mijn vrouw. Zij beklaagt zich over het feit dat ze me nooit op mijn best ziet, en genoegen moet nemen met hoog opgetrokken sport sokken. En eerlijk is eerlijk, als ik op werk in de spiegel kijk ben ik ook wel een iets trotser persoon dan wanneer ik dat thuis doe.

Maar ook thuis kan je er verzorgd uit zien. En dat op een comfortabele manier! In deze blog geef ik je drie tips voor een comfortabele maar toch verzorgde look in huis.

1. Pantoffels

Zodra je thuis komt, doe je graag je strakke schoentjes uit. En daar voor in de plaats komen vaak je meest comfortabele sokken, met hier en daar misschien een gat omdat je ze helemaal hebt stuk gedragen. Verruil deze sokken eens voor een paar pantoffels heren! Met pantoffels nooit meer koude voeten in huis, en het geeft je toch een verzorgd uiterlijk. Het zal niet lang duren voor je niet meer zonder kan.

2. Katoen

Wanneer het op comfort aankomt, is katoen je grootste vriend. Veel merken, zoals Cotton On, spelen slim in op dat feit. Smart-casual is dé stijl van deze merken. Van chinos, tot t-shirts met een fijne textuur, tot drukke printjes en knoopjes. Met name een katoen broek zit ontzettend lekker en staat je een stuk beter dan die afgetrapte sportbroek.

3. Scheren

Ik scheerde mij voorheen iedere ochtend voordat ik van huis ging. Op een drukke ochtend nam dat altijd een aanzienlijk groot deel van mijn tijdsplanning in. En daardoor had ik eigenlijk altijd net even ahast. Terwijl ik het wel een fijn ritueel vind. Met name het gevoel als je net geschoren bent is heerlijk. En daarom stel ik dit ritueel nu uit tot ná mijn werk. Zo profiteert mijn vrouw van een vers geschoren koppie, en kan ik in alle rust mijn ritueel uitvoeren. De volgende ochtend draag ik dan de korte stoppels look – ook niets mis mee!

Is het al zaterdag?

Geef een reactie