Wat voor lunch geef jij je kindje mee naar school?  

Als ouder probeer je natuurlijk zo goed mogelijk voor je kindje te zorgen. Je wilt dat het ze aan niets ontbreekt en probeert op alle vlakken het beste uit jezelf te halen om je kindje van alle gemakken te voorzien. Zo ook bij de maaltijden die jij voor ze bereidt. Zo maak je met liefde ontbijt, lunch en avondeten voor ze. Lekkere snacks liggen in de kast en drinken kunnen ze altijd pakken. Maar soms kan het ook wel eens gebeuren dat je creativiteit en inspiratie een beetje opraakt. Zeker als het gaat om het bedenken van gezonde lunches die ze mee kunnen nemen naar school. Daarom hebben wij een paar simpele en smakelijke ideeën voor je op een rijtje gezet waar je volop mee kan variëren.

Wraps in plaats van boterhammen

Toen wij vroeger nog naar school gingen, kregen we voornamelijk een boterham met kaas mee. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoveel meer en kunnen we dit soort producten makkelijk vervangen. Niet dat er iets mis in met een bruine boterham, maar verandering van spijs doet eten en variëren is gezond. Daarom kan je de boterham soms ook prima vervangen door een wrap. Wraps kun je eigenlijk net zoals een boterham met van alles beleggen. Een wrap met kaas smaakt prima, maar ook in combinatie met zuivelspread, kipfilet of zelfs wat paprikareepjes of tomatenschijfjes smaken de wraps heerlijk. Wraps kan je net zoals boterhammen gewoon in de broodtrommel voor kinderen verpakken.

Fruit in plaats van snoep

Kinderen zijn echte zoetekauwen. Ze zijn dan ook dol op snoep en we geven ze geen eens ongelijk. Een snoepje op zijn tijd is heerlijk en moet ook kunnen. Toch is het wel belangrijk om ze te laten snoepen met mate. Hoe je dit doet? Snoep kan je heel makkelijk vervangen door fruit. Een tros druiven smaakt eigenlijk net zo lekker en zal je kindje ook een veel meer verzadigd gevoel geven. Ook een appeltje, een peer of een mandarijn zijn fantastische fruitsoorten om mee te geven. Vind je kindje het fruit niet lekker of toch niet zoet genoeg? Dan kan je ook altijd nog kiezen voor gedroogd fruit. Dit is nog een tandje zoeter doordat het vocht eruit is, maar wel nog steeds gezonder dan snoep.

Eigen drinken in plaats van pakjes

Als we langs de schappen in de winkel lopen zijn ze bijna niet te ontwijken. We hebben het natuurlijk over de voorverpakte drinkpakjes. Ontzettend lekker en kinderen zijn er dol op, maar ze zitten vaak ook boordevol met suikers en andere toevoegingen. Je kan beter zelfs wat drinken voor je kindje maken en dit meegeven in een schoolbeker. Zo weet je precies wat je kindje binnenkrijgt en kan je ook veelvuldig blijven variëren. Zo geef je bijvoorbeeld de ene dag limonade mee en de andere dag melk of chocolademelk. Maar net wat je zelf wilt mee geven. Let er alleen wel op dat de schoolbeker goed sluit. Dit is vaak nog wel een dingetje. Nog geen schoolbeker in huis? Dan raden we je zeker aan om een (goede) schoolbeker te kopen