Verschillende interieur stijlen

Ga je verhuizen of je huidige huis verbouwen? Lees dan hier welke interieurstijlen tegenwoordig helemaal trendy zijn en ontdek welke stijl bij jou past. Zowel voor warme als koude kleuren vind je in deze stijlen zeker iets dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. Speel met contrasten en geef je huis een unieke uitstraling.

Scandinavisch

Kenmerken van een interieur met een scandinavische stijl zijn de lichte kleuren, veel gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en het vele gebruik van daglicht. Deze interieurstijl oogt zeer rustig en bevat weinig opvallende details. Toch kun je met de scandinavische stijl variëren tussen stoer, zacht, donker en licht. Een donker scandinavisch interieur ontstaat door donkere banken of stoelen te combineren met lichte vloeren en muren. Deze contrastrijke maar toch ook rustige stijl is een bijzondere samenstelling voor een scandinavisch interieur. Naast lichte kleuren en natuurlijke materialen zijn de sfeerverhogende accessoires ook kenmerkend voor dit interieur. Denk hierbij aan grote vazen en kaarsen in zachte pastelkleuren of posters en schilderijen (vaak zwart/wit) aan de muur.

Landelijk

Voor de liefhebbers van een warme en knusse sfeer is een landelijk interieur de perfecte keuze. Deze landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en de neutrale kleuren. In deze stijl wordt er vooral veel hout gebruikt. Met comfortabele banken en zachte kussens kun je dit interieur helemaal naar je eigen stijl decoreren. Een landelijk interieur wordt vaak geassocieerd met een vrouw interieur, door de sfeervolle uitstraling. Echter kan landelijk ook heel mannelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een robuuste landelijke tafel of subtiele grijstinten in de woonkamer. Met name de houten meubels en accessoires brengen karakter aan dit interieur. Samengevat, een ruwe stijl waar je van moet houden.

Industrieel

De naam van deze interieurstijl verklapt al heel veel: industrieel. Een industrieel interieur is met name gebaseerd op stijlen uit de 19e en 20e eeuw en fabrieken. Kleurgebruik wordt vaak beperkt tot wit, zwart en grijs. In woonkamers met een industriële stijl zijn metalen kasten en robuust houten tafels, banken en stoelen te zien. Deze industriele meubels maken deze stijl uniek en opvallend. Ook de verlichting van dit interieur is groot en heeft een stoere uitstraling. Een mooie afwerking is bij een industrieel interieur niet van belang.

Minimalistisch

‘Less is more’ is het motto van deze simpele maar toch ook moderne stijl. Een minimalistisch interieur kenmerkt zich door een eenvoudige en strakke uitstraling. In huizen met deze interieurstijl gaat functionaliteit boven de decoratieve waarde en worden maar een beperkt aantal kleuren gebruikt. Strakke lijnen en moderne items spreken voor zichzelf en brengen daarmee rust in een huis. Toch kan in een minimalistisch interieur contrast aangebracht worden door kleurgebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichte en zachte kleuren of juist aan stoere en warme kleuren. Dit simpele interieur richt je helemaal in naar je eigen stijl.