Vakantie huis met zwembad

Drie jaar geleden was ik met mijn gezin op vakantie in Frankrijk. Een klein dorpje naast de grote stad Bordeaux. Hier hadden we een huis gehuurd met vier slaapkamers. Hierdoor konden mijn broertje en ik allebei een vriend meenemen op vakantie. Dit was erg gezellig. We zijn totaal met zijn zessen in de auto afgereisd naar Frankrijk. Toen we aankwamen bij het huis zagen we dat er een grote tuin rondom het huis zat. In deze grote tuin liepen ook kippen rond. De eigenaar van het huis vertelde ons dat we voor de kippen mochten zorgen als ons dit leuk leek. Wij waren direct enthousiast en luisterden goed hoe we voor de kippen moesten zorgen. Na een half uurtje een rondleiding en uitleg over het huis gekregen te hebben, ging de eigenaar weg. Wij begonnen met het uitladen van de auto en ons vakantiehuis voor de komende twee weken in te richten. 

Mooie badkamer

Toen we naar de achterkant van het huis liepen zagen we een heel groot zwembad. Het bleek een privézwembad voor ons te zijn. Ik en mijn broertje rende direct terug om onze zwembroek aan te trekken. Het was heel warm die dag dus wij hadden wel zin in een frisse duik. Ook onze vrienden en ouders kwamen erbij. We hebben de hele middag in het zwembad gelegen totdat we trek kregen. We hadden besloten om de eerste avond naar het dorp te rijden en daar te gaan eten. Na het zwemmen gingen we ons allemaal klaar maken voor het eten. Er waren twee badkamers, dus dat ging wel snel. Ik liep de badkamer in, deze zag er heel modern uit. Het waren hele mooie tegels. Zwart met een glinstering erin. Ik hoorde mijn ouders praten over nieuwe tegels kopen voor de badkamer thuis. Na een verfrissende douche te hebben genomen, trok ik mijn mooiste overhemd aan. 

Uiteten

Die avond gingen we uiteten bij een Frans sterrenrestaurant. Hier bestelde ik een heerlijke gegrilde eend. Vroeger vond ik het een raar idee om eend te eten. Maar in Frankrijk bestelde ik het wel vaker, en genoot ik er erg van. Dit keer was hij een beetje taai, dus kreeg ik mijn mes er maar moeilijk doorheen. Toen het eindelijk lukte, schoot ik uit en morste ik op mijn arm en overhemd. Nadat we thuiskwamen sprong ik weer in de douche en probeerde het vet uit mijn overhemd te wassen. Nadat het was gelukt hing ik het natte overhemd over de douchewand om te drogen. We hebben een fantastische vakantie gehad en veel gezwommen in ons zwembad.