Blog

Reünie met vriendinnen

Vandaag heb ik afgesproken om met vriendinnen te gaan lunchen. Na een lange zoektocht zijn we uitgekomen op een lokaal restaurant waar kinderen meer dan welkom zijn. Dat laatste is nog een hele opgave. Maar gelukkig zie je steeds meer lunch cafés waar ze ook rekening houden met kinderen.

Klaarmaken

Om 12 uur hebben we afgesproken. Voordat ik kan vertrekken gooi ik snel nog twee wasjes in de wasmachine en droger. Ook dat gaat gewoon door. Ook op de dagen dat je afspraken hebt staan. Nadat de kinderen nog snel een fruithapje hebben gegeten maak ik me klaar om te vertrekken.

Mijn tas pak ik in met luiers, doeken, speentjes en extra kleren. Je weet maar nooit wat de dag brengt en wat er gaat gebeuren. De kinderen doen hun schoenen en jas aan terwijl ik de kleinste in zijn maxi cosi zet. Het is altijd een heel geregel en gedoe om drie kleine kinderen de auto in te krijgen.

Lekker eten en gezellig kletsen

Normaliter als je met kinderen gaat lunchen ben je altijd meer met je kinderen bezig dan met de lunch zelf. Laat staan met het gezelschap waarmee je bent. We komen aan bij het lokale restaurant en de kinderen rennen naar binnen. Er is een grote kinderhoek met een treinbaan, boekjes, kleurpotloden en ander speelgoed. De kinderen vermaken zich prima. Dit is pas relaxed lunchen met vriendinnen. Wij hebben elkaar een tijd niet gezien en hebben elkaar veel te vertellen. Zo is de ene vriendin verhuisd naar Hilversum en vertelt over haar verhuis avonturen. De andere heeft promotie gemaakt en is nu letselschade advocaat Amsterdam. Weer een andere vriendin vertelt over haar ervaringen met de peuterspeelzaal en ik vertel over onze verbouwplannen thuis. Ondanks dat we allemaal een totaal verschillend leven hebben, blijven we altijd goede vriendinnen. Eens in de zoveel tijd merk je als moeder dat je toe bent aan ‘me-time’. Tijd voor jezelf. Omdat je alles goed moet regelen omtrent de kinderen is het maar al te fijn als je de kinderen gewoon mee kan nemen. Ga op zoek naar een leuk kleinschalig restaurant in de buurt waar de kinderen meer dan welkom zijn. Zo weet je zeker dat zowel de kinderen als jij je prima vermaakt. Bij sommige restaurants hebben ze ook een speciale kinderhoek met oppas. Terwijl jij lekker met je vriendinnen aan de lunch zit, past er iemand op de kinderen.

Geef een reactie