Fashion tips voor hem: business casual naar kantoor

Tegenwoordig is de dresscode voor naar kantoor lang niet meer zo streng als vroeger. Vroeger moesten mannen die representatief voor hun werk over moesten komen in pak naar werk. Maar nu zijn er een hoop bedrijven (uitzonderingen daar gelaten) waar het dragen van een pak niet meer hoeft. Zolang je er verzorgd en netjes uit ziet, is het goed. De stijl waar de meeste young professionals dan ook voor gaan is de smart casual of business casual look. Hieronder heb ik een aantal looks op een rijtje gezet.

Een goed overhemd

In wat voor kleding je naar werk moet komen, is afhankelijk van het bedrijf of de industrie waar je in werkt. Werk je als graphic designer bij een creatief en jong bedrijf, dan maakt het in principe niet echt uit wat je draagt, zolang je niet in je sport tenue komt. Een hoodie, spijkerbroek en sneakers volstaan in principe. Werk je bij een hip start-up bedrijf en moet je af en toe langs afspraken, dan kun je bijvoorbeeld een net overhemd dragen met spijkerbroek. Dit staat verzorgd en zakelijk, maar tegelijkertijd jong en toegankelijk. Met een overhemd kun je ook prima jouw persoonlijke stijl uitdrukken. Houd je van simpel en minimalistisch, dan is een effen overhemd van Calvin Klein in een fris pastel tintje een goede keuze. Heb je een meer uitgesproken stijl? Dan kun je gaan voor een overhemd met gave print die bij jou past.

Business casual met een chino broek

Is het dragen van een spijkerbroek naar werk iets te casual? Dan zou je kunnen kiezen voor een nette chino. Chino’s zijn er in verschillende kleuren en kunnen een business casual look naar een hoger niveau tillen. Combineer een mooie kleur chino met een overhemd en nette leren riem. Zorg dat je schoenen draagt in dezelfde kleur leer als je riem voor een verzorgde, modieuze uitstraling. Zo zie je er netjes uit, maar nog steeds casual en alles behalve stijf of ouderwets. Wat ook altijd goed werkt is om met laagjes te werken. Dit kun je doen door de outfit compleet te maken met een mooie trui over het overhemd.

Een hippe blazer

De blazer is ook een goede manier om zakelijk en toch modieus over te komen. Een blazer hoeft echt niet altijd gecombineerd te worden met een bijpassende broek, maar kan prima als los kledingstuk gezien worden. Door de blazer te dragen op een van de bovengenoemde outfits creëer je een volwassen, zakelijke look. Je kunt kiezen voor een hele gewone blazer zonder al teveel poespas. Maar je kunt de outfit ook wat hipper en creatiever doen lijken door voor een blazer met streep of ruitjes motief te kiezen.