Benieuwd wat een uitzendbureau voor jou kan betekenen?   

Tegenwoordig zijn er een tal van manieren om vacatures te plaatsen en te vinden. Meestal worden hier online platformen voor gebruikt maar de uitzendbureaus bestaan ook nog steeds. Een uitzendbureau is eigenlijk echt iets van vroeger. Vroeger kon je hier naar binnen lopen en werd er een grote bak tevoorschijn gehaald waar allemaal vacatures in zaten. Inmiddels gaat het gelukkig allemaal iets moderner en voor een groot deel digitaal maar de uitzendbureaus bestaan dus nog steeds en kunnen voor zowel bedrijven als werkzoekende van grote waarde zijn. Benieuwd wat een uitzendbureau voor jouw kan betekenen? Je leest het hier!

Wat doet het huidige uitzendbureau?

Een uitzendbureau kan je zien als een soort marktplaats. Zowel bedrijven als werkzoekende kunnen bij deze marktplaats terecht om vacatures aan te bieden of om juist op zoek te gaan naar vacatures. Het is een plek waar vraag en aanbod van banen bij elkaar komen. Een bedrijf besteed eigenlijk het hele vacature proces aan een uitzendbureau uit en een werkzoekende het hele zoekproces naar een vacature. Door tussenkomst van deze partij kunnen bedrijven en werkzoekende veel beter en gerichter worden geholpen bij het vinden van de juiste vacature of het juiste personeel.

De voordelen voor een bedrijf

Als bedrijf besteed je dus eigenlijk een deel van het sollicitatieproces uit aan een externe partij. Je levert de vacature en vertelt waar je wel naar op zoek bent en waar juist niet. In sommige gevallen worden de vacatures meteen geplaatst maar je kan er als bedrijf ook voor kiezen om deze aan te laten passen door het uitzendbureau. Het bureau weet tenslotte wat er gaande is in de markt en hoe ze jouw wensen en eisen het beste kunnen verwoorden om tot de geschikte match te komen. Is er eenmaal iemand geïnteresseerd? Dan komt de sollicitatiebrief bij het uitzendbureau terecht. Denkt het uitzendbureau dat het een geschikte match is? Dan wordt de brief doorgestuurd naar het bedrijf. Op deze manier ontvang het bedrijf alleen sollicitatiebrieven waar ze echt iets mee kunnen wat behoorlijk wat tijd en geld scheelt.

De voordelen voor een werkzoekende

Als werkzoekende kan je bij een uitzendbureau terecht als je op zoek bent naar werk. Je geeft je voorkeuren aan en kunt eventueel je CV opsturen. Het uitzendbureau gaat dan voor jou op zoek naar een passende vacature. Meestal krijg je een kleine selectie toegestuurd waar je uit kan kiezen. Zit er geen vacature bij die aansluit op waar je naar op zoek bent? Niet getreurd, vertel wat niet aan jouw verwachtingen voldoet en ze zullen een nieuwe selectie uitvoeren om te zorgen dat er wel een geschikte vacature bij zit. Eenmaal een geschikte vacature gevonden? Dan is het tijd voor je sollicitatiebrief.

Ben jij op zoek naar een uitzendbureau in Barendrecht, Assen of een andere plaats in Nederland? Kijk dan eens online voor het uitgebreide aanbod.