Erg modieus, maar ook voor de duurzaamheid

De afgelopen jaar heb ik mijn huis verbouwt om er een duurzamer huis van te maken. Het kleine boerderijtje die ik ooit in 2005 kocht voldoet niet helemaal meer aan de duurzame voorschriften van 2020. Toen ik mijn huisje kocht was het net gerenoveerd dus voor mij super fijn maar nu 15 jaar later was het tijd voor mij om dit geweldige huisje weer helemaal up te date.

 

Verlichting

Samen met mijn man ben ik gaan kijken naar wat er precies aan vervanging toe was. Samen hebben een lijst gemaakt met welke zaken er urgentie hadden en welke zaken er ook later gedaan konden worden. Zoals ik al aan gaf is duurzaamheid voor ons erg belangrijk dus dat was bij alle zaken het uitgangspunt. Kan het duurzamer en wat moet er dan gebeuren? Onze verlicht was echt toe aan een nieuwe boost. Ons huis is een klein boerderijtje dat in 1930 is gebouwd en in die tijd dachten ze echt niet over lichtplannen na. Sommige plekken in ons huis zijn zo slecht verlicht dat we echt genoodzaakt waren een goed lichtplan te maken. Ook stapte we helemaal over naar LED verlichting. Tijdens het LED verlichting kopen lieten we ons informeren over alle mogelijkheden voor ons huis en nu hebben we een goed verlicht huis waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel stond. Zo besparen we energie en geld en dat is toch echt mooi meegenomen.

 

Keuken

Onze keuken is flink verouderd een van de grootste veranderingen deze verbouwing was de keuken. We kookte ook al jaren op gas en wilde nu de overstap maken naar elektrisch. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer ontzettend moeilijk maar wel een enorme klus. Hiervoor hebben wij een aannemer voor ingehuurd omdat mijn man en ik er niet al te veel verstand van hebben. Dus een professional inschakelen kon absoluut geen kwaad. Samen met de aannemer maakte wij een geweldig plan voor onze nieuwe keuken en het resultaat is echt prachtig, we hebben nu een moderne keuken die voldoet aan al onze wensen.

 

Verwarming

Klus drie was de verwarming in ons huis, die was echt toe aan vervanging. Samen met de aannemer hebben we gekeken naar de meest duurzame mogelijkheden. Tegenwoordig is alles gericht op duurzaamheid dit maakt de keuze om over te stappen een stuk makkelijker. Er gaat wel wat tijd inzitten maar het resultaat is goed voor het milieu en voor je portemonnee, wat wil je nog meer?