Tijd besparen doe je zo!

Tegenwoordig gaat alles in het leven steeds sneller. Omdat we constante toegang hebben tot alle kennis van de wereld, tot elkaar, tot wat er allemaal gebeurd aan de andere kant van de wereld door ontwikkelingen in de technologie. Maar ook omdat er steeds meer van ons wordt verwacht op het gebied van werken en studeren doordat de economie is veranderd door eerder genoemde ontwikkelingen. Als je tegenwoordig aan iemand vraagt hoe het gaat, is het antwoord wat je krijgt vaak ‘druk’. En dit lijkt iets positiefs, alsof mensen dan denken dat het dus wel goed met je zal gaan. Maar het kan allemaal al snel teveel worden, waardoor je geen tijd over houdt voor leuke dingen. Wil je dus wat extra tijd besparen? Dat doe je zo!

Maak planningen

Misschien een wat saaie eerste suggestie, en één die je ongetwijfeld al vaak hebt gehoord, maar het is heerlijk als je er eenmaal aan went. Ik liep zelf steeds weer tegen dingen aan die in vergat: simpele alledaagse dingen als de was doen, maar ook bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd bij mijn familie langsgaan. Misschien lijkt het een beetje gek om alles van tevoren uit te stippelen, maar je bespaart jezelf een hoop gepieker en last-minute planveranderingen door dit soort dingen goed in te plannen. Een vaste dag voor het huis schoonmaken en de was doen, de boodschappen vooruit plannen, eens in de maand bij oma langs en dat ruim van tevoren afspreken. Je zult merken dat zodra je dit soort dingen op een rijtje hebt, je sowieso veel kalmer in het leven gaat staan en dus meer tijd overhoudt!

Ga op de fiets!

Misschien niet toepasbaar als je iedere ochtend een uur moet rijden om op je werk te komen, maar in heel veel gevallen ook wel. Omdat steeds meer studenten maar ook jonge moeders in de binnenstad wonen, wordt het erg makkelijk om alles lopend te doen. De kinderen naar de opvang brengen, de boodschappen doen of je pak naar de stomerij brengen en weer ophalen. Als je weet dat je veel loopt, kun je gemakkelijk veel tijd besparen door op de fiets te gaan. En als je geen fiets hebt, niet getreurd – tweedehands fietsen Rotterdam zijn bijvoorbeeld super makkelijk en goedkoop te vinden!

Ook als vervanger voor het openbaar vervoer is een fiets ideaal. Niet als je lang in de trein moet zitten, maar bijvoorbeeld het stukje met de bus wat je reist om naar de tandarts te komen eens in de paar maanden. Het voordeel aan fietsen is ook nog dat je er steeds sneller in wordt, en je dus steeds meer tijd bespaart!

Pak je rust

Last but not least: vergeet juist in de drukte niet om af en toe even een adempauze te nemen. Als je jezelf rust gunt ben je actiever en wakkerder, en daarmee productiever wat je uiteindelijk juist weer heel veel tijd bespaart.

Vorig artikelValentijnsdag
Volgend artikelPaarden

Tip!

Ook leuk!

Meer luxe in jouw woning met deze investeringen

Over het algemeen brengen we veel tijd door in onze woning. En hoewel de een meer aandacht besteedt aan zijn woning dan de ander,...

Boost je seo met duitse backlinks via hulc

Hallo, ben je klaar voor een SEO-boost? Heb je ooit overwogen om Duitse backlinks te gebruiken om je SEO-prestaties te verbeteren? Nou, dit is...

Een perfect cadeau vinden voor iemand die van gamen houdt

Gamen is niet zomaar een hobby; het is een passie, een manier van leven voor veel mensen. Als je een gamer in je leven...