Onnodige stress elimineren uit je leven

De intelligente lockdown heeft zo zijn voordelen en nadelen, heb ik zelf gemerkt. Hoe is het positief? Ik hoor het je denken. Voor mij persoonlijk heeft de intelligente lockdown ertoe geleid dat ik aan het denken werd gezet. Het werk dat ik doe, in hoeverre is dat nou echt belangrijk of heeft het een toegevoegde waarde? Krijg ik zelf überhaupt nog wel energie uit de dingen die ik doe of wordt het tijd dat ik weer een nieuwe hobby erbij pak? Uiteindelijk kwam ik tot de ontdekking dat ik erg stressgevoelig ben. Daarom heb ik besloten om alle onnodige stress te elimineren uit mijn leven. Hoe heb ik dat gedaan en wat heb ik dan gedaan? Lees verder en ontdek de antwoorden op dit soort vragen.

Geen stress meer thuis

Ik besloot om eerst naar mijn situatie thuis te kijken, aangezien ik daar nu vrijwel al mijn tijd spendeer dag in dag uit. Wat voor mij erg stressvol was, was het feit dat ik niet echt een werkruimte gecreëerd had. Ik had gewoon mijn laptop op de eettafel staan of op schoot terwijl ik op de bank zat. Voor een paar dagen of af en toe thuiswerken is dat prima. Maar op de lange termijn is het verschil tussen werk en privé echt veel te klein – althans voor mij.

De eerste stap om geen stress meer thuis te hebben, was dus het maken van een werkplek. Ik heb daarom een rommelkamer compleet leeggetrokken en alle zooi uitgezocht. Dat alleen al was erg bevredigend. Vervolgens heb ik ruimte gemaakt voor een klein bureau en nu kan ik toch weer een beetje “naar werk gaan”, ook al werk in nog steeds vanuit huis.

Minder betrokken bij verenigingen

Daarnaast ontdekte ik dat ik veel activiteiten op me had genomen waar ik helemaal geen energie uit haal. Zo ben ik lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat is op zich geen enkel probleem. Het nadeel? We doen alles zelf. Dat leidt soms tot behoorlijk stressvolle situaties, want je moet als VvE immers aan bepaalde eisen en regels voldoen.

Het VvE Beheer Amsterdam werd mij echt te veel. Dus ik heb voorgesteld aan de VvE om een externe deskundige in te schakelen die alle lastige zaken van het VvE Beheer Amsterdam op zich neemt. Gelukkig waren er meer die deze mening met mij deelden en nu regelt Parel Beheer geweldig al onze zaken – en ik heb een lading minder stress in mijn leven!

Tip!

Ook leuk!

Met een lening koop jij ook een nieuwe auto

Tegenwoordig is het voor veel mensen erg belangrijk om geld te hebben. Echter, draait onze hele wereld om het hebben van geld. Met geld...

Meer sfeer in je woning kan heel eenvoudig

Je hebt een dag hard gewerkt of bent er juist lekker relaxt op uit geweest. Thuiskomen moet eigenlijk altijd gewoon aanvoelen als een warme matras. ...

3 leuke activiteiten voor in de zomer

Eindelijk zomervakantie! Het moment dat je veel vrije tijd hebt. Dit is de tijd waar je naar uitkijkt, vooral omdat het lekker weer is....