Blog

Een gezonde levensstijl weer herpakken

Tijdens de intelligente lockdown zijn bij meerdere mensen de kilo’s eraan gevolgen. Dat is ook niet zo gek. Thuis ga je toch andere dingen eten dan je broodje die je normaal meeneemt naar werk. Bovendien beweeg je minder, omdat de sportscholen (helaas) nog gesloten zijn. Alles bij elkaar zorgt bij velen van ons van een minder gezonde levensstijl – en dat is niet erg. Het belangrijkste is dat je nu weer een gezonde levensstijl herpakt. Ook ik begrijp dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is. Daarom voeg ik vandaag daad bij het woord en geef ik je wat advies hoe je dit precies kunt doen!

Lekker én gezond koken

Soms kunnen kleine aanpassingen al zorgen voor een gezondere levensstijl. Heb jij ook wat vaker iets lekkers besteld om lokale restaurants te steunen? Ben je stiekem toch een keertje extra naar de snackbar gegaan dan goed voor je is? Ga dan weer lekker en gezond koken! Juist als je nog veel vanuit huis moet werken, kun je heerlijk koken. Je hoeft nu immers niet de rit naar huis te maken. Door simpelweg de laptop af te sluiten ben je al thuis. Hierdoor houd je meer tijd over om heerlijk te koken. 

Natuurlijk weet ook ik dat veel mensen het liefst zo snel mogelijk hun eten hebben en door zo min mogelijk moeite te hoeven te doen. Ook daar zijn geschikte recepten voor te vinden! Maak bijvoorbeeld een vegetarische ovenschotel. De voorbereiding van oven recepten zijn doorgaans minimaal. Je moet soms alleen wat langer wachten. Als je thuis iets eerder begint aan zo’n recept en een beetje slim alles plant, dan kun je alsnog zo snel mogelijk het eten op tafel hebben!

Uit die bureaustoel en bewegen!

Een andere verandering die je kunt maken, is de hoeveelheid beweging die je op een dag hebt vergroten. Ga bijvoorbeeld tussen de middag toch even een rondje wandelen in de buurt. Of kies ervoor om aan het einde van de dag een heerlijk stukje te fietsen. Je hoeft jezelf niet gelijk in te schrijven voor een bootcamp. Ook met dit soort kleine veranderingen ben je al op de goede weg. 

Er even tussenuit

Naast voeding en beweging wil ik ook even de aandacht voor de mentale gezondheid. Dat is namelijk ontzettend belangrijk voor een gezonde levensstijl. Werk je al ruim 2 maanden thuis en beginnen de muren op je af te komen? Ga er dan van het weekend even tussenuit. Zo kun je een heerlijk lange fietsroute afleggen. Straks als de regels nog verder versoepelen, dan raad ik je ook aan om een lekker weekendje weg te gaan. Bijvoorbeeld hier in Nederland of op stedentrip in Europa. Juist omdat werk en privé met thuiswerken erg nauw liggen en bijna in elkaar overlopen, is het belangrijk dat je een break neemt. Zo houd je het op de lange termijn beter vol!

Geef een reactie