Een dag schoonmaken voor je plezier

Het klinkt altijd helemaal niet leuk. Maar soms is een dag flink schoonmaken helemaal niet zo erg. Het geeft vaak ook nog een voldaan gevoel en je huis, of kamer, ruikt weer lekker fris. Alles is dan ook goed opgeruimd en je weet ook alles goed terug te vinden. Dus we kunnen wel zeggen dat we het helemaal niet leuk vinden. Maar wanneer je in de stemming bent, dan is een dag flink schoonmaken helemaal niet zo erg, toch?

 

Poetsen, poetsen, poetsen maar!

Pak alle dispensers, poetsrollen, emmers, bezems en sponsen er maar bij. Want we gaan een dag lekker aan de poets. En dan bedoelen we ook echt lekker poetsen. Alles wordt van z'n plek gehaald en we halen overal de stoflap, het sopje, stofzuiger en de dweil langs. Alles moet lekker fris naar schoonmaakmiddel ruiken en we moeten van de vloer kunnen eten. Het is ook altijd wel fijn wanneer je dan ook alles weer netjes kan opruimen en kan organiseren. Zo weet je uiteindelijk ook weer precies waar alles te vinden is. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Die rommella, die kan ook wel een opruimbeurt gebruiken en dat ga je dan ook doen ook.

 

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine!

Wanneer je ook een grote schoonmaak doet, is het buiten dat je alles schoonmaakt en opruimt, ook heel lekker om al je was weg te werken. Wanneer je dit dan ook op een dag doet dat je de was lekker buiten kan laten drogen, dan is dat natuurlijk ook ideaal. Want zo worden je kleren helemaal fris en schoon. Dat maakt het natuurlijk allemaal nog leuker en fijner. Want je voelt je na een dag flink schoonmaken en wassen ook altijd helemaal voldaan. 

Dus hup die lakens van je bed af, alle kleren, ondergoed en handdoeken de was in en laat die wasmachine maar draaien. En natuurlijk hoef je niet alles aan de waslijn te hangen. Dat moet je ook alleen met kleren doen die je graag zo wilt laten drogen. Het is natuurlijk ook helemaal te begrijpen wanneer je de handdoeken liever in de droger doet. Want van die harde en stugge handdoeken is natuurlijk ook niet helemaal wat je wilt. Dan is het in een droger stoppen natuurlijk wel fijn. 

 

Wanneer komt jouw grote lente schoonmaak? Over twee maanden ga ik zelf verhuizen, dus die grote schoonmaak komt tegelijk met de verhuizing. Zo kan alles schoon en fris het nieuwe huis in.