Zo zorg je goed voor je voeten

Kunnen jouw voeten wel wat extra verzorging gebruiken? Lees dan hier hoe je dat doet. Zo net na de regenachtige en koude wintermaanden moeten we wat extra aandacht besteden aan onze voeten. Ze hebben maandenlang opgesloten gezeten in laarsjes dames en verdienen wel wat liefde. Ook is het belangrijk om je voeten warm te houden. Heb je het koud, dan begint dit namelijk meestal bij koude handen en voeten. Door je handen en voeten warm te houden zul je merken dat je het minder snel koud krijgt.

 

Algemene voetverzorging

Niet alleen in de winter hebben je voeten verzorging nodig, dit geldt natuurlijk het hele jaar door. Hiervoor kun je naar een schoonheidssalon gaan, maar je kunt het ook prima zelf doen met de juiste spullen in huis. Begin met het verwijderen van je nagellak en laat je voeten vervolgens een minuut of tien weken in een lauwwarm voetenbad met daarin een bruistablet of wat badolie. Scrub je voeten met een scrubgel, droog je voeten daarna goed en verwijder eelt met een vijl. Vijl je nagels glad met een nagelvijl en duw je nagelriemen terug. Uitgedroogde nagelriemen kunnen namelijk scheuren en voor ontstekingen zorgen. Smeer je voeten in met een crème en maak de behandeling af met een lekkere voetmassage. Dat is goed voor de bloedsomloop. Je nagels kun je ook weer in een leuk kleurtje lakken.

 

Warme voetjes

Warme voeten zijn in de winter erg belangrijk. Niet alleen voel je je niet prettig met koude voeten, ook is dit een teken dat er te weinig bloed wordt toegevoerd naar je voeten. Dat komt het bindweefsel en de spieren in je voeten niet ten goede. Draag dus altijd een paar fijne sokken en goede, dichte schoenen. Thuis kun je voor een paar warme pantoffels gaan of wollige sokken. Het liefst wel met antislip zool zodat je niet uitglijdt. Heb je het in bed of op de bank alsnog koud, leg dan een fleece dekentje over je voeten. Fleece dekens zijn warmer dan gewone plaids en houden de warmte van je lichaam beter vast.

 

De juiste schoenen

Misschien wel de belangrijkste tip; draag de juiste schoenen voor jouw voeten. Niet ieder type schoen is voor iedereen geschikt en sommige mensen hebben schoenen nodig die je niet in een doorsnee schoenenwinkel kunt kopen. Heb je brede voeten of hoge wreven, zorg dan ook dat je brede schoenen draagt. Hebben jouw voeten wat extra steun nodig of loop je met je voeten erg naar binnen, draag dan inlegzooltjes in je schoenen. Zo kunnen jouw voeten deze zomer weer stralen in mooie sandalen, dames pumps en slippers.