Samen genieten van een zonnige fietstocht

Wanneer je graag op pad wil met je partner of familielid, kan dat gemakkelijk op een driewieler, ook wel duofiets genoemd. Een duofiets is ervoor geschikt om met z’n twee te fietsen op een stabiele en comfortabele manier. Je zit gezellig naast elkaar terwijl je een prachtige tocht maakt door de heuvels, duinen, bossen of een leuk stadje bezoekt. Eén persoon heeft maar liefst de controle over de remmen en het stuur, zodat de ander daar zich geen zorgen om hoeft te maken en het ook makkelijker fietsen is. Om in de fiets te komen is ook erg gemakkelijk. Je hoeft namelijk nergens overheen te klimmen. Wanneer je stilstaan met de fiets, is deze geheel stabiel.

Geniet van elektrisch comfort  

De elektrische ondersteuning van de duofiets zet je gemakkelijk aan en uit. De bijrijdersstoel van de duofiets is standaard draaibaar waardoor het opstappen erg gemakkelijk wordt. De elektrische duofiets heeft ook nog meerdere versnellingen, waardoor je optimaal kan genieten van het fietsen. Het rijden op een elektrische fiets is comfortabel en niet moeilijk. Zo kom je toch in beweging, terwijl dit helemaal niet zwaar hoeft te zijn. Dit kan wel eens goed van pas komen bij de langere fietstochten. Met een elektrische duofiets blijf je langer fietsen. Je gaat sneller even het dorp of het bos in. Het is ook nog eens enorm gezellig met z’n twee naast elkaar. Een driewielfiets huren kan ook! Wanneer je af en toe erop uit wil, kan je tijdelijk een fiets huren op je (vakantie)adres.

Hoe bestuur je zo’n fiets?

Het besturen van een duofiets is net zo gemakkelijk als het besturen van een tweewieler. Op een duofiets zit het stuur aan de linkerkant. Het andere stuur zit vast. De bijrijder hoeft zich dus geen zorgen te maken dat hij nauwlettend moet zijn op de weg. Je kan er voor kiezen om de trappers onafhankelijk van elkaar te laten bewegen. Op die manier kan ieder voor zich bepalen op welk tempo hij of zij wil trappen. Ook is er de mogelijkheid om een handversnelling te laten plaatsen. Hiermee kan je de trapkracht kiezen en verdelen. Wanneer de bijrijder niet wil meetrappen, of kracht wil laten zetten, kan je de van deze optie gebruik maken. Verder kan je ook nog schakelen naar een stand die beide sets trappers even hard met elkaar laten meedraaien. Zo bepaal je samen het tempo en fiets je rustig met elkaar mee. Laat je vooral adviseren welke duofiets het best bij jou past en ga op avontuur.