Een percolator aanschaffen

Bij grote evenementen waar veel mensen aanwezig zijn, wordt er vaak veel koffie geschonken. De oplossing is dan een percolator, om zo snel mogelijk en gemakkelijk koffie te serveren. Je kan percolators in verschillende maten kopen, maar meestal gaat de inhoud tot 15 liter. Hiermee kun je wel 100 kopjes koffie serveren. Daarbij is een percolator gemakkelijk te onderhouden, en door een functioneel design hebben de meeste percolators een tijdloze uitstraling. Is 15 liter niet nodig? Dan kun je ook percolators aanschaffen met minder inhoud, zoals 8,3 liter of 10 liter. Het ligt er maar net aan hoeveel kopjes koffie je graag wil zetten in een korte tijd. En welke percolator is dan de beste?

De beste percolator

Er is een percolator die vrij vaak verkocht wordt en dan ook een van de bekendste percolators is. Dit is de Daalderop percolator, van het merk Animo. Een aantal andere bekende merken van percolators zijn Saro en Hendi. Met de Daalderop percolator kun je veel koffie zetten in een korte tijd. Daarbij gaan ze jarenlang mee, en zijn ze gemaakt van roestvrij staal. Ze zijn ook gebruiksvriendelijk, wat belangrijk is. En zoals hierboven al benoemd, zoals de meeste percolators, is ook de Daalderop gemakkelijk in onderhoud. Bij de aanschaf van zo’n apparaat is het belangrijk om de specificaties door te lezen. Zo heb je dubbelwandige percolators, maar ook enkelwandige. Met een dubbelwandige ontstaat er weinig water verlies. Ook hebben de meeste percolators een ontkalkingsindustrie, een anti-druppelkraan en een peilsysteem. Wil je er zeker van zijn dat jouw apparaat dit heeft? Lees dan goed de beschrijving online, voor je er een bestelt. Heb je hulp nodig bij het kopen van een percolator?

Percolator kopen

Aangezien er behoorlijk veel verschillende percolators te verkrijgen zijn, kan het lastig te bepalen zijn welke het beste is in jouw situatie. Bekijk sowieso eerst hoeveel kopjes koffie je vaak moet zetten tijdens een evenement, zodat je hierop de inhoud kunt baseren. Het is natuurlijk zonde als je een te kleine percolator aanschaft. Daarnaast hebben sommige percolators een kopjesstandaard, maar sommige niet. Wat vind je belangrijk en wat vind je minder belangrijk? Kom je er alsnog niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de desbetreffende webshop. Zij kunnen vaak goed inschatten welk apparaat het beste is voor jouw situatie, zodat je altijd de juiste aankoop doet. Nooit meer moeilijk doen met koffie serveren, een percolator is de oplossing!