Hulp bij het afvallen

Laatst werd in een nieuwe persconferentie verteld dat Nederlanders binnen een jaar gezamenlijk, miljoenen “corona-kilo’s” zijn aangekomen. Eigenlijk moet dit ons niet verbazen. Sporten is het afgelopen jaar namelijk erg moeilijk geworden. Gelukkig kunnen we ondertussen wel weer buiten sporten, wat al een hele opluchting is. Maar natuurlijk is het nog steeds niet voor iedereen mogelijk om te sporten, en zeker niet zoveel als wij willen. Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome toe. Uiteraard is sporten ontzettend belangrijk voor onze gezondheid, maar dat is eten ook. Een slim dieet kan namelijk ook goed helpen tegen die extra corona-kilo’s. Met vele diëten kan je makkelijk afvallen zonder dat je daar al te veel extra bij hoeft te sporten. Vandaag ga ik het hebben over dit soort diëten. Want de zomer komt er ook weer aan. Nu weet niemand of we dan naar het strand toe mogen, maar een beetje “zomer-body” kan geen kwaad.

 

Eetpatroon aanpassen

Het belangrijkste van een goed dieet is dat het blijvend is. En daarmee bedoel ik dat de resultaten blijvend zijn. Er zijn altijd mensen die erg makkelijk afvallen, maar vervolgens komen ze ook zo weer aan. Gewicht verliezen is vaak geen probleem. Het probleem is dat de kilo’s er vanzelf weer aan komen. Daarom moet je jouw eetpatroon aanpassen. Dat betekent dat je een kleine aanpassing in je levensstijl moet gaan doen zodat alle verandering ook permanent zijn. Een goede aanrader is om een aantal gezonde kookboeken in huis te halen en daar gezonde recepten uit te kiezen. Je hebt ook veel maaltijdvervangers die ontzettend lekker zijn en goed helpen met het veranderen van je levensstijl. Een ander voordeel van maaltijdvervangers is dat je zeker weet dat je voldoende voedingsstoffen binnen blijft krijgen. Dat maakt het aanpassen naar een nieuwe etensstijl veel gemakkelijker omdat je met deze vervangers nog steeds alle belangrijk voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat maakt gewicht verliezen meteen al een stuk makkelijker!

 

Oefening baart kunst

Om ergens echt een gewoonte van te maken moet je het vaker doen en dat vraagt om veel toewijding. Gewicht verliezen voorop de lange termijn zal dan ook lastiger zijn omdat je een verandering in je eetpatroon moet aanbrengen. Makkelijk afvallen bestaat in mijn ogen niet. Maar zoals ik al eerder zei, zijn er veel bedrijven, producten en kookboeken die kunnen helpen met deze aanpassingen. Zij zorgen ervoor dat je het afvallen niet voor niets doet en dat je voor altijd vaarwel kan zeggen tegen de corona-kilo’s. We weten natuurlijk niet hoelang we nog binnen moeten blijven zitten. Maar wat er ook gebeurt, we willen die kilo’s er niet bij hebben. Die mogen gewoon buiten blijven.