Even lekker krachttrainen, hoe pak jij dit optimaal aan?

Krachttrainen, iedereen heeft er gelijk zo'n beeld bij. Van een gigantische kerel of dame met spieren waar je u tegen kunt zeggen. Maar hoe kom je nou tot dat punt: zo'n lekker afgetraind lichaam? In dit blog gaan we op verschillende aspecten in waarmee jij nog meer kunt halen uit krachttraining. 

Supplementen

De eerste optie is om supplementen in te nemen. Bij het sporten gebruik je veel spieren, of je nou kracht- of duursport doet. Wanneer je veel spieren gebruikt moeten deze ook weer helen. Met o.a. supplementen kan je ervoor zorgen dat er genoeg voedingstoffen in je lichaam aanwezig zijn om je spieren weer in orde te krijgen. Hierdoor herstellen je spieren niet alleen sneller, je krijgt ook minder veel last van spierpijnen. Zo zou je creatine monohydraat kopen of proteine kopen kunnen verkrijgen als supplementen. Protiene is voornamelijk gewoon eiwitten die worden omgezet in aminozuren. Deze zuren zorgen ervoor dat jouw spieren sneller herstellen. Naast proteine kan je ook gebruik maken van bijvoorbeeld pre workout. Pre workout is een mix van verschillende andere voedingstoffen die je kunnen helpen om je krachttraining te bevorderen. 

Eetmoment optimaliseren

De eetmomenten die je hebt kan je optimaliseren voor het krachttrainen. Als vuistregel is het goed om twee tot drie uur voordat je gaat sporten te eten. Hierdoor heeft je lichaam voldoende tijd om het voedsel te verwerken en hier voedingsstoffen uit te onthalen. In de realiteit ligt dit een beetje anders natuurlijk. Dit komt doordat iedereen zijn stoelgang anders is. Bij de ene ligt deze gewoon een beetje hoger dan bij de andere. Experimenteer daarom met eetmomenten, en wanneer jij deze het beste kunt inzetten. Vaak zijn meer eetmomenten verspreid over de dag beter voor je stoelgang. Dan houdt je ook je energie level op peil, en pak je minder snel een ongezonde snack.

Repen: zogenaamde fit bars

Fit bars komen er in vele soorten en maten. De eerste soort zijn proteine bars. Deze hebben relatief veel protiene, of eiwitten waardoor je ze het beste kunt gebruiken vlak na de workout of wanneer je net gaat starten. Naast protiene bars zijn er tal van andere fitbars op de markt. Kijk vooral naar welke voedingstoffen erin zitten, of je deze nodig hebt en of de voedingsstoffen natuurlijk verkregen zijn. Merken met bars zijn onder andere 'N Joy en Fulfil maar ook M&M's. Ja.. zelfs M&M's maakt fitbars

In dit blog hebben we het gehad over de optimale aanpak voor krachttrainen. Eerst hebben we een deep dive genomen in supplementen, hoe deze werken en welke je nodig hebt. Vervolgens hebben we het gehad over de verschillende fitbars die op de markt zijn.