De algemene ZZP dag

Een dag in het leven van een ZZP’er, dat is voor veel mensen die erover nadenken om voor zichzelf te beginnen erg interessant. Maar weinigen krijgen die kans, natuurlijk kan je het wel een beetje inbeelden en is het voor iedereen weer anders, maar in deze blog geef ik je een klein kijkje in hoe de dag er in het algemeen uit kán zien, waar ben je zoal mee bezig? Lees je mee?

Eigen houtje

Als ZZP’er werk je op basis van opdrachten. Die opdrachten kan jezelf bij elkaar sprokkelen. Als je netwerk groot genoeg is, lukt dat best. Heb je per dag een nieuwe opdracht nodig, dan is het wel wat lastiger. Als je een opdracht voor een langere tijd hebt, geeft dat je meer richting en ook wat financiële zekerheid. Iets dat veel mensen toch wel fijn vinden en wat je niet altijd hebt als je als ZZP’er werkt.

Via een platform

Maar je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Je kan je ook inschrijven op een platform voor ZZP’ers. Je komt dan als het ware in een soort community terecht. Hier kan je andere ZZP’ers vinden maar ook klanten komen op dit soort platforms op zoek naar iemand om hun opdracht aan uit te besteden. Zo zie je dat zeker voor de beginnende ZZP’er meedoen op een dergelijk platform heel waardevol kan zijn. Zeker als je jouw netwerk nog aan het uitbreiden bent.

Een plan voor de dag

Als er een opdracht klaarligt, dient er een duidelijk plan voor de dag gemaakt te worden. Je bent immers eigen baas en de enige die erop let dat jij je werk doet, ben jij. En uiteindelijk je opdrachtgever. Een goed overzicht en een realistische tijdsindeling is dus een must. Heb je het idee dat je zelf discipline nog niet op dat level is, kijk dan hoe je hieraan kunt werken. Dan kan jij straks ook als ZZP’er aan de slag met een zeker en capabel gevoel.

We zijn onderweg!

Als ZZP’er werk je voor jezelf en dat kan soms lastig zijn met het vinden van een geschikte werkruimte of vervoer. Dat wordt immers niet door een bedrijf geregeld. Gelukkig kan je tegenwoordig heel makkelijk aan een ZZP auto komen. Zelfs als deze stuk is of verbetert dient te worden, kan je zakelijk autodelen verkrijgen. Zo ben jij alsnog mobiel voor al je klantenbezoeken en werkzaamheden. Of jouw kantoor nu thuis is of elders.