Een vakantie in Friesland

Een grote provincie die zeker het bezoeken waard is, Friesland. Met bijna 650.000 inwoners en 5749km2 aan oppervlakte is dit een laagbevolkte provincie en dat betekent dus ook dat het een rustige provincie is met veel natuur en weilanden. De mensen die hier wonen vinden dit natuurlijk heerlijk en voor een rustgevende vakantie is het ook zeker aan te raden. Maar naast alle koeien, weilanden en fluitende vogels heeft Friesland ook heel veel leuke en gezellige steden en dorpjes om te bezoeken. Maar wat zijn nou echt de hoogtepunten van Friesland? Lees snel verder!

Varen

In Friesland ligt natuurlijk ook Sneek. En Sneek staat bekend om de sneekweek met de vele zeilwedstrijden. Maar ook als je niet van zeilen houdt is een ander leuk bootje huren ook zeker aan te raden in Friesland. Je kan er voor kiezen om met de auto of de fiets Friesland te ontdekken maar dit is nog veel leuker in een bootje! Een sloepje kan je ook al huren zonder vaarbewijs en met lekker weer is dit natuurlijk heerlijk. Door alle meren en slootjes kan je zo bij heel wat verschillende dorpjes komen en daar even aanmeren voor een lekkere lunch.

Dorpjes en steden

De wat grotere steden zoals Leeuwarden, Sneek en Dokkum kennen we allemaal wel. Maar verdiep je ook is in de wat kleinere steden. Want alleen daar krijg je het echte Friese gevoel. Van het Friese dialect tot echte Friese specialiteiten. Ga eerst al is alle bekende elf steden af van de Elfstedentocht. Velen van ons doen ook wel een elf steden fiets tocht waarbij ze met wat overnachtingen de hele Elfstedentocht op de fiets zullen afleggen. Hindeloopen, Bolsward en Stavoren zijn zeker het bezoeken waard. Van een super mooie haven in Hindeloopen tot het vrouwtje van Stavoren, dit moet je natuurlijk wel echt even gezien hebben in Friesland.

Vriendelijkheid

Als je zelf uit de randstad komt zal Friesland een wereld van verschil voor je zijn. Over het algemeen (op een paar uitzonderingen na natuurlijk) zijn Friese mensen heel erg aardig. Een klein babbeltje op straat of oprechte interesse over je vakantie in Friesland op een terras. De sfeer is er een stuk gemoedelijker en je voelt je gelijk welkom. Dus waar wacht je nog op? Boek een leuk huisje op een bungalowpark friesland, hopen op lekker weer en je vakantie in Friesland kan niet meer stuk! Vergeet natuurlijk niet om wat Fries suikerbrood en kruidkoek mee te nemen naar huis als souvenir…