Meer sfeer in je woning kan heel eenvoudig

Je hebt een dag hard gewerkt of bent er juist lekker relaxt op uit geweest. Thuiskomen moet eigenlijk altijd gewoon aanvoelen als een warme matras.  De juiste sfeer creëren om het wonen te veraangenamen, hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Ook hoef je zeker geen grote bedragen uit te geven om de interieur de juiste uitstraling te geven. Vaak zijn een paar kleine ingrepen voldoende om door een andere lichtval en andere kleuren en heel verrassende sfeer in je woning te creëren.

Sfeerbepalende gordijnen

Bij gordijnen hebben veel mensen nog steeds het idee dat deze alleen opgehangen worden om ruimtes af te schermen. Men hangt gordijnen op om bijvoorbeeld inkijk van buitenaf te voorkomen of om het zonlicht tegen te houden. Door de juiste gordijnen te kiezen, kan men niet alleen functioneel deze doelen bereiken, maar ook een compleet andere sfeer in je woon- of slaapkamer creëren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met inbetween gordijnen de bestaande sfeer aan te passen. Het is zelfs mogelijk het hele interieur een compleet nieuwe aanblik te geven, simpelweg door hierbij de juiste keuze te maken.

Wat zijn inbetween gordijnen precies?

Inbetween gordijnen worden ook wel verkocht onder de naam vitrage gordijnen. Kenmerkend voor dit soort gordijn is dat ze eenzijdig licht doorlaten. Ze kunnen bijvoorbeeld uitstekend voor de ramen worden gehangen, want je kunt er wel door naar buiten kijken, maar van buitenaf kan men niet door de gordijnen heen kijken. Voor het vervaardigen van inbetweens wordt doorgaans polyester gebruikt. Een stof die het mogelijk maakt om de gordijnen transparant te maken. Hierdoor kan lichtinval de woning inkomen en door de juiste kleur van de inbetween gordijnen te kiezen, kun je de sfeer van elke kamer anders invullen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de woonkamer witte inbetweens te hangen, terwijl in de slaapkamer zwarte of donkere vitrage gordijnen ophangt. Inbetweens worden vaak gebruikt in ruimte waar wat extra privacy gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan de paskamer van een winkel of de onderzoekskamer bij de huisarts.

Met een beetje creativiteit kun je met inbetween gordijnen zeer bijzondere en verrassende effecten creëren. Je kunt de gordijnen in elke ruimte die je wenst ophangen en hierbij voor elke ruimte een andere kleur kiezen. Je kunt er uiteraard ook gewoon voor kiezen in het hele huis dezelfde sfeer aan te houden en voor een kleur te gaan. Tot  slot is het handig om te weten dat je de gordijnen op maat kunt laten maten, zodat ze naadloos de ramen of ruimte bedekken.