Hoe kun je op een leuke manier een kinderkamer inrichten?

Kinderen nemen vaak het hele huis over. Wanneer je een huis binnenloopt kun je vaak meteen zien of er kinderen wonen of niet. Overal liggen spelletjes en hangen er tekeningen en andere creatieve kunstwerkjes aan de muren. Ook staat de boekenkast natuurlijk vol met kinderboeken in plaats van dikke romans. Hoewel kinderen het hele huis eigenlijk al hebben overgenomen, is hun eigen kamer hun echte eigendom. Op deze plek moeten ze zich fijn voelen en moeten ze het leuk vinden om vriendjes of vriendinnetjes uit te nodigen. Het inrichten van een kinderkamer is voor een ouder dan ook een belangrijke taak. Hoewel dit super leuk is om te doen, zijn de opties eindeloos. Dit zorgt ervoor dat het lastig is waar je moet beginnen bij het inrichten van een kinderkamer. In dit artikel geven we je tips over hoe je een kinderkamer leuk en creatief kunt inrichten.

Kies een thema

Om ergens te kunnen beginnen met het inrichten van de kinderkamer is het verstandig om een thema te kiezen waarin je alles gaat maken. Wat voor thema leuk is, hangt natuurlijk heel erg af van je kind. Wat oudere kinderen vinden vaak wat andere dingen leuk dan jongere kinderen. Ook zul je waarschijnlijk je dochter blijer maken met een prinsessenkamer en je zoontje met een racekamer. Als je het thema hebt gekozen kun je dit op verschillende manieren laten terug komen. Zo kun je een gave muurschildering maken, posters ophangen of het verwerken in andere accesoires. Wanneer je kind gek is op dieren, kun je bijvoorbeeld een dieren dekbedovertrek kopen voor in de jungle kamer. Houdt je kind van eenhoorns en regenbogen? Dan is een eenhoorn dekbedovertrek erg gaaf!

Kies de kleuren

Afhankelijk van het thema, ga je natuurlijk ook bepaalde kleuren kiezen die je in de kamer terug wilt laten komen. Als je alle kleuren door elkaar gaat gebruiken wordt het namelijk nogal een zooitje. Kies een dominante kleur die je het meest terug wilt laten komen en kies daarnaast 1 of 2 accentkleuren. Hierdoor creëer je een mooie balans.

Leuke accessoires

Met het inrichten van een kinderkamer, kun je veel meer gekke dingen doen dan bij het inrichten van je eigen slaapkamer. Maak hier dan ook zeker gebruik van! Zo kun je bijvoorbeeld een kleine wigwam tent in de hoek van de kamer zetten of gekke lampen aan de muur hangen. Ook is het erg leuk om een opvallende wand in de kamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een muur van kurk, schoolbord verf of een gave muurschildering.